24/7 On line
Onze BBQ Strooibusjes hebben een nieuw etiket gekregen! Het duurt helaas even voor dat alle foto's op onze website zijn aangepast...

Paprikasoep

Paprikasoep
ingrediënten: (4 a 5 personen)

2 rode paprika
1 middel grote ui
2 teentjes knoflook
1,5 el. witte wijnazijn
1 liter kippenbouillon
2 dl kookroom
3/4 eetlepel paprikapoeder
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
2 el olijfolie
Zout
Peper

Werkwijze:

-    Rooster de paprika in de oven op 200 graden en stop ze daarna
     in een diepvrieszak. Laat ze zo minimaal 5 minuten liggen.
-    Snipper ondertussen de knoflook en uien.
-    Doe olijfolie in de pan en fruit de uien en knoflook rustig aan.
-    Voeg op het einde het paprikapoeder toe en bak deze even kort mee.
-    Blus het mengsel af met de kippenbouillon.
-    Ontvel de paprika's en haal het zaad eruit.
-    Voeg de paprika's en de witte wijnazijn toe aan de soep.
-    Voeg ook de room toe en laat het geheel 15 minuten rustig doorkoken.
-    Maak de soep helemaal glad met de staafmixer of in de blender.
-    Bind de soep eventueel nog bij met de maizena of roux korrels.
-    Breng je paprikasoep verder op smaak met zout en peper.

Garnituur:
-    Komkommer (in kleine blokjes gesneden met schil)
-    Rode paprika (fijn gesneden)
-    Bleekselderij (geschild en zeer fijn gesneden)

Variaties:
-   Voeg een blikje gepelde tomaten toe tijdens het het koken.
    voor een mildere variant die meer geschikt is voor kinderen.
-   Voor een pittigere variant voeg ¼  spaans pepertje
     zonder zaadjes of cayennepeper toe.