- Rooster de paprika in de oven op 200 graden en stop ze daarna in een diepvrieszak. Laat ze zo minimaal 5 minuten liggen. - Snipper ondertussen de knoflook en uien. - Doe olijfolie in de pan en fruit de uien en knoflook rustig aan. - Voeg op het einde het paprikapoeder toe en bak deze even kort mee. - Blus het mengsel af met de kippenbouillon. - Ontvel de paprika's en haal het zaad eruit. - Voeg de paprika's en de witte wijnazijn toe aan de soep. - Voeg ook de room toe en laat het geheel 15 minuten rustig doorkoken. - Maak de soep helemaal glad met de staafmixer of in de blender. - Bind de soep eventueel nog bij met de maizena of roux korrels. - Breng je paprikasoep verder op smaak met zout en peper.
Garnituur: - Komkommer (in kleine blokjes gesneden met schil) - Rode paprika (fijn gesneden) - Bleekselderij (geschild en zeer fijn gesneden)
Variaties: - Voeg een blikje gepelde tomaten toe tijdens het het koken. voor een mildere variant die meer geschikt is voor kinderen. - Voor een pittigere variant voeg ¼ spaans pepertje zonder zaadjes of cayennepeper toe.
Wij gebruiken cookies om uw winkelwagen en instellingen op te slaan, zodat u de volgende keer gemakkelijker kunt winkelen.