24/7 On line

Provençaals Vispannetje

Provençaals Vispannetje
ingrediënten: (4 personen)

200 gram zalm
200 gram kabeljauw (of andere witvis)
100 gram garnalen en/of mosselen
1 ui fijngesnipperd
1 ltr visbouillon
2 eetlepels gepelde tomaten in blokjes (blik)
2 tl Provençaalse kruiden
50 gram boter
60 gram tarwebloem
Geraspte kaas
Peper
Zout

Werkwijze:

- Snipper de ui en en bak deze zonder te kleuren glazig in de boter.
- Voeg de bloem toe en bak deze even zonder te kleuren mee tot hij een bal vormt in de pan (Roux).
- Zet deze Roux koel weg om hem goed af te laten koelen.
- Maak een liter visbouillon en kook de zalm en kabeljauw hierin zachtjes tot ze net gaar zijn.
- Haal de zalm en kabeljauw uit de pan, leg ze op een bord en breek in grove stukken.
- Zeef de visbouillon en voeg 1/4 liter hete bouillon toe aan de inmiddels koude Roux.
- Roer tot er een mooi gladde ragout ontstaat en voeg nogmaals 1/4 liter visbouillon toe.
- Breng de ragout nu aan de kook en let op dat hij niet aanbrand! (blijven roeren)
- Zet het fornuis uit en voeg de tomaten en provençaalse kruiden toe.
- Voeg de zalm, kabeljauw, garnalen en/of mosselen toe en roer alles onder elkaar.
- Breng de ragout verder op smaak met zout en peper.
- Verdeel de ragout in één of meerdere ovenschaaltjes en bestrooi ze rijkelijk met kaas.
- Bak het provençaals vispannetje in een voorverwarmde oven van 200 graden, 15-20 minuten.
- Het Provençaals Vispannetje is klaar als de kaas mooi goudbruin is geworden.

Serveer het Provençaals Vispannetje met brood, kruidenboter of onze MiTerra Olijfolie en een lekkere salade.

P.s. De visbouillon die overblijft kan in de diepvries en vormt zo een mooie basis voor je volgende vispannetje.