Beschrijving
Griekse Souvlaki wie kent hem niet, het vlees aan een stokje uit Griekenland met die typische mediterrane smaak. De kruiding van deze spies is echter niet zo simpel als het lijkt, maar gelukkig hebben wij dat al voor je gedaan. Alleen wat olijfolie en het vlees toevoegen aan deze mix, enkele uren laten marineren en smullen maar! Deze mix is heerlijk op kip, varken, rund en lamsvlees.
Gebruik:
Meng 2 eetlepels (12 gram) van de mix en met 4 eetlepels (olijf)olie.
Voeg 400 gram in blokjes gesneden vlees toe.
Laat 1-24 uur marineren.
Wij gebruiken geen antiklontermiddel in onze kruidenmixen hierdoor zouden ze een beetje kunnen gaan plakken, even goed schudden is meestal voldoende om de mix weer strooibaar te maken.
Tips:
- Maak je Souvlaki in de grill of op de barbecue voor die ultieme grillsmaak!
- Dit recept van Tzaziki maakt je Souvlaki helemaal af.
Extra Informatie
Informatie | |
---|---|
Ingrediënten | paprika, peterselie, oregano, peper, rozemarijn, knoflook, tijm, laurier, citroenzuur, zeezout. |
Bewaaradvies | Droog, donker en koel bewaren. |
Allergenen | Bevat mogelijk sporen van noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet. |
Voedingswaarden per 100 gram | |
Energie | 1045kJ |
Energie | 389kcal |
Koolhydraten | 35g, waarvan suikers 3,3g |
Eiwitten | 9,2g |
Vetten | 3,6g |
Verzadigde vetten | 1,2g |
Vezels | 17,5g |
Natrium | 18,2g |