24/7 On line
Kip Curry Madras met Bloemkool
ingrediënten: (4 personen)

2 kipfilets in blokjes
1 eetlepel olie
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels Madras Curry Kruiden
1 rode (punt)paprika, in smalle reepjes
400 milliliter kokosmelk
1/2 bloemkool, in roosjes
½ - 1 kippenbouillonblokje
1 eetlepel maizena

Werkwijze:

- Verhit olie in een wok of hapjespan en bak eerst de kip en dan de gesnipperde ui totdat ze beginnen te kleuren.
- Bak hierna de paprikareepjes nog 2 minuten mee.
- Voeg de Curry Madras Kruiden toe en bak ook deze kort mee. 
- Schenk de kokosmelk in de pan, voeg het bouillonblokje toe en roer tot deze is opgelost.
- Als de currysaus begint te koken, voeg je de bloemkoolroosjes toe.
- Plaats eventueel een deksel op de pan en zet het vuur laag, maar zorg ervoor dat de saus blijft koken.
- Na ongeveer 5 minuten roer je door de pan, zorg ervoor dat de bloemkool is bedekt met de currysaus.
- Laat het geheel nog een minuut of 10-15 garen.
- Het gerecht is klaar als de bloemkool beetgaar is.
- Bind de curry eventueel bij met de maizena aangemaakt met koud water.

Serveer deze Kip Curry met rijst.