24/7 On line
Chili Con Carne
ingrediënten: (4 a 5 personen)

600 gram rundergehakt
100 gram ontbijtspek blokjes
1 rode en 1 groene paprika in blokjes gesneden
1 middelgrote ui gesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree
1 blikje tomaten (400 gram heel of gesneden)
2-3 eetlepels Chili Con Carne Kruidenmix Mild
1 theelepel suiker
2 blikken kidneybonen uitgelekt (400 gram per stuk)
1 runderbouillon blokje
1 blikje mais uitgelekt
Olijfolie

Werkwijze:

- Bak het ontbijtspek in de olijfolie.
- Voeg de uien toe en fruit deze even mee.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Voeg vervolgens de paprika's en de tomatenpuree toe en bak ook deze even mee.
- Voeg de kruidenmix toe en fruit ook deze even kort  (let op dat de kruiden niet verbranden!)
- Voeg de bliktomaten, het bouillonblokje en de suiker toe en breng het mengsel aan de kook.
- Laat het even 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg nu de uitgelekte bonen en mais toe en breng nogmaals kort aan de kook.
- Breng je Chili Con Carne eventueel nog verder op smaak met wat zout en peper.

- Serveer je Chili Con Carne met brood of rijst, doperwten of een frisse salade.